Krepsing har vært en av mine favoritt gjøremål siden jeg var liten gutt, så det har vært en stor del av livet mitt og dere som kjenner meg vet jo at jeg har en del tattiser som rett og slett forteller mitt liv.
Så derfor tok jeg for et par tre årsiden en relativt stor kreps på venstre baklegg.
Mye av edelkrepsen i Norge har jo blitt borte, men noen steder her vi den forsatt, noe vi bør verne godt om. Vi kreper på et veldig lite område og er veldig forsiktige med hva vi tar ut. På de to siste årene har vi tatt ut 24+24+34, og i år ble det 15. Vi synes det virket som det var litt mindre å år så vi valgte å gi oss litt tidlig. Det som er gledelig er at vi så mye små kreps som vitner om bra rekruttering. Nå er det mulig at vi tok ut noe for mye de to første årene og at vi ser resultatet av det nå, men vi er ihvertfall veldig oppmerksom som på dette.
Krepsing er et sosialt fyrverkeri der små og store kan samle om en fantastisk opplevelse som krepsing er.
For unga er det stas bare å få være lenge oppe, når de i tillegg kan få gå å lyse med lommelykter blir det helt der oppe bland nyttårsaften og juleaften. Og når de i tillegg ser krepsen før oss voksne så tror jeg rett og slett de har fått et minne for live. Og gleden for oss voksne av å se gleden til barna gjør mye, så er det en ting som er litt gøy, under krepsing så må man vente en del i mellom hver runde og da må man snakke i sammen bare det er jo litt uvanlig i disse snap og facebook tider. Så kjører man på med litt ordleker ol og da blir det rett og slett et sosialt fyrverkeri.
Krepsen setter full fart bakover når den er redd, vet man ikke det vil det bli mange kreps som kommer seg unna. Hov eller hånd må settes bak krepsen før man angriper. Lyser man for lenge på de så stikker de også av. Så ser man en å trenger hov, slå av lykta til hovmesteren kommer.
På denne turen så var Edvard med, gutten som ruler gatene i oslo og er bror med de fleste, brra Bror. Han er også ihugga Liverpool fan og mangler ei tann. Hans far Bjørnar var også med, en litt traust og knien kar fra Kongsvinger med hjerte sitt i Kil og Liverpool og er en ivrige kar når det gjelder fiske. Null hår på hode og begynner å få litt rynker, derfor er han singel. Marie min datter var på plass og i det vi nevnte mulig tordenvær ble hun fryktelig sliten å ville hjem å legge seg. Noe som skjer svært svært svært sjeldent. Bidrar med latter i gruppa og har svært få tenner for øyeblikket. Pia kona mi som gir f**** i alt rundt fotball. En rå pedagog har har full styring på unga. Alltid lung og fin. Så var det Kristin Roos Ass ei ikke alt for høyreist kone i fra beste vestkant på Fetsund. Lever livet bland gråkuer og svarte elghunder og trives med det. Så er det Thomas trommisen i Erkerival, en perfeksjonist som til tider lever i sin egen verden. Har deodorant både i gassbeholder og stift, kan oppleves som singel, men er det noe på gang mon tro. En flott blanding av forhåpentligvis trivelig folk.
Vi bruker to teiner og en 8-10 pinner. Pinner er pinner med åte på, som regel består av fisk. Men det snakkes om kattekjøtt, kaninkjøtt, kyllingkjøtt og mulig dynket i parafin som fantastisk åte til kreps. Vi gikk for fisk.
Minstemålet på kreps i norge er 9,5 cm og vi finner en del fine som ligger godt over dette målet.
Etter en tur så er det ikke rett i seng, da er det popcorn og kompajamalord og koking av kreps. Fersk dill, sukker og salt og litt vann og man er i mål. Har man i tillegg med seg litt kreps hjem så gjør det susen.
15 stk herlige krepser som alle er over 9,5 cm. 15 stk herlige krepser som har vært med å skapt en meget hyggelig og sosial kveld. 15 stk herlige kreps som mulig går 2 loffskiver med krepsekjøtt. 15 stk herlige krepser som gir et sosialt fyrverkeri av et måltid som varer tja 2-3 minutter.
Vi har skumle planer om å få til en tur til men da skal vi teste en ny plass 🙂
Takk for turen Bror, Bjørnar,Kristin,Marie,Thomas og Pia.
Og de som har vært med å krepse blir også invitert på krepselag.