At Seeberg velger å samarbeide med pikewallis for å komme frem med to nye stenger innen for predatorfiske,det er for meg helt vilt.
Det forteller meg at tilliten til pikewallis er stor fra Seeberg sin side.
Noe vi takker for…..
At man skulle få lov til å være med å designe sine egen stenger var ikke i mine tanker da jeg startet bloggen for noen år siden. Men nå er det jaggu en virkelighet.
Det finnes utallige stenger til predatorfiske i dag, mange bra stenger men også endel dårlige stenger.
Hva som er bra og hva som er dårlig er veldig person relatert, noen liker det ene og noen liker det andre.
Litt historie.
Hvis jeg skal si litt om min egen stanghistorie så begynte jeg som de fleste jerker med bft stiff 6″. Synes den var den desidert beste. Så fikk jeg testa en bio master som var 6,6 fot som da ble den desidert beste. Michael maste om at 7 fot var det beste.
Jeg tenkte at det måtte jo bli for langt. Men ser jeg på meg selv nå, så går det i 6,6 fot eller 7 fot på jerk.
6,6 på baits opp til rundt 120 gr og så går vi over på 7 fot når baitsa blir riktig så tunge.
Jeg tror nok mange har det som meg, det beste er det man har dere å da, men pga av feil info eller i mangel av info så kommer man ikke videre og virkelig få får oppleve stenger som er delikate og som er riktig gode å fiske med.
Hva har vi lagt til grunn.
Alle skjønner at en 6 fot stang som tar 180gr blir som en kjepp, det sier seg selv.
Det å kjøre fisk eller fiske godt med en kjepp, er det ingen som får til.
Jerkfiske har på en måte fått litt urettferdig stive stenger, tunge stenger, tunge baits fokus noe det absolutt ikke trenger å være. Jerkfiske kan være delikat, lett og flotte drilling opplevelser.
For meg er det en liten gåte at jerkfiske ikke har spredd seg mer til f.eks sjøørret, innlandsørret, havabbor, abbor eller andre fiskespisende arter. Jeg tror mye av det kan ligge i utstyret.
Det er liksom så stivt og tung og ja det passer liksom ikke inn i fin fiske.
Når Pikewallis og Seeberg nå har gått i sammen om å lage en jerkstang så er det flere ting vi har måttet tenke på, for å ikke gå i den samme felles som mange andre har gjort.
Den skal våre lett og smidig.
Den skal ha en såpass stiv tupp at det er du som bestemmer over betes gange, du skal ha en følelse av stein kontroll på hvordan bete beveger seg i vannet. Fra små abborbaits til litt større gjeddebeten.
Det meste som selges i Norge i dag av baits har en maxvekt på rundt 120 gr, men det meste ligger rundt 100gr for gjedde. For abbor og andre predatorer kan du få små nette jerkbaits helt ned til 25- 40 gr.
Du skal føle en glede av å fiske med den, du skal føle at vi er forbi kjepp stenger, du skal føle at du får hjelp av stanga under drilling.
Stanga skal kunnes brukes like greit fra land (der man som oftest ikke står høyt) som fra båt, derfor 6,6 fot.
Når Pikewallis velger å legge sitt navn på to stenger så skal vissheten om at dette er knallstenger være tilnærmet 100%, noe Seeberg også er veldig enig i.
Det har vært en spennende prosess og den siste tids venting på stengene har vært laaannnggg.
Pikewallis skal kunne stå for disse stengene 100%. Vi har brukt lang tid på å bygge opp navnet pikewallis, det kan ta en halv dag å rive det ned.
Et eksempel er Jeff Boggs. Der har pikewallis vært en stor bidragsyter til at både bigboy og paddletail har blitt en knallsuksess i Sverige og Norge. Det var mange timer med testing før vi etter hvert forsto at dette kan vi stå for, disse swimbetene vil mange kunne ha gleden av.
Nå kan man snart ikke åpne et fiskeblad uten at Jeff Boggs navn er nevnt.
Det samme er det med disse stengene. De skal testes, de skal fiskes med, og vi kommer ikke til å gi oss før vi er 100% fornøyd.
Du skal rett og slett vite hva du får når du ser pikewallis logoen 🙂
Målet er at jerkstanga skal føles som en medhjelper og ikke en kjepp som jobber imot deg.
Jerk 6,6 fot med vektrate opp til ca 120 gram.
Så over til spinn fiskestanga.
Vi kunne ha laget en knallfin 7 fot stang som kunne være en kombi stang (både til jerk og spinn), Men vi ble enig om at vi ønsker å lage en knall-bra jerkstang, og en knall bra spinnstang. Prøver man å få alt inn i en stang kan det fort bli halvveis begge veier og det ønsker vi ikke.
Spinnstanga er 8,3 fot, og som jerkstanga er den to-delt. Vektraten er opp til ca 150gr.
Etter som jeg spinnfisker mye, har jeg etter hvert lært meg hvordan jeg vil at en spinnstang skal fungere. Her er jeg mer opptatt av lange kast, en det jeg f.eks er under jerkfiske.
Jeg er opptatt av at bete beveger seg når jeg vil det skal beveges seg.
Jeg vil ha en stang med god rygg og relativt stiv tupp uten at det blir en kjepp.
Jeg vil ha en så lang stang som mulig uten at det blir et problem i f.eks i båt eller å ha den med seg i bil,buss eller tog. Derfor har vi gått for en 8,3 fot som kan deles.
Jeg har testet en del stenger opp igjennom og en del har vært for myke, det vil si at jeg kan bevege stangtuppen opp til en 30-40 cm uten at bete i det hele tatt har begynt å flytte på seg.
Jeg vil at bete skal flytte seg i det jeg flytter stangtuppen, alle som har fisket en del med gummi under spinnfiske skjønner hva jeg mener. Jeg vil føle meg trygg på mot hugget, at stanga faktisk hjelper meg med å kroke.
Man skal igjen føle at fisket blir lett og smidig. Spinnfiske i seg selv en hel dag kan være tungt, da er det viktig at stengene ikke er med på å gjøre det enda tyngre.
Spinn 8,3 fot ca 150gr.
Begge stengene er laget med tanke på det norske jerk og spinnfiske.
Hvilke stenger passer en typisk norsk jerker? Hvilke stenger passer til en typisk Norsk spinnfisker?
Her har vi stenger både for Nitelva, rennafiske i Øyeren, etterleksfiske, heftig sommerfiske på Mjøsa, Åkersvika, Sperillen, Sørlandet, Telemark, østfold.
Begge stengene vil ha helt likt design slik at man kjenner de igjen.
Vi har brukt mye tid på designet, synes stange ble riktig så flott :-))
Nå blir det å teste de nye stengene en stund for så å gjøre eventuelle endringer man føler for.
Kommer helt sikkert mer rundt dette fremover.
Tenk at pikewallis er på veg til å få sin egen stangserie…………
Det er gull det………….