Tips og triks for ørretmeite på isen.
Ole Marius Ekeberg er en meget erfaren kar nå det gjelder fiske på Mjøsa. Her kan du lese litt om hva som har skjedd så langt og litt om hvordan du bør tenke inder ismeite etter ørret.
De første centimeterene med is la seg utenfor Hamar nå i starten av februar, og endelig er det duket for ismeite etter mjøs-ørreten, i fin kombinasjon med abborfiske. I forkant av denne pilke-sesongen har både jeg og Erik Andre Engelstad hatt noen uprøvde ideer og baits vi har ønsket å teste ut. Og noe respons fra fisken har man også fått.
Nykommeren som har markert seg best hittil for Erik sin del er «DUO Bay Ruf sv70». Den har riktig nok ikke lurt opp de riktig store fiskene enda, men den har fanget vel så bra -og på den siste turen også bedre enn den tradisjonelle balansepilken i området vi har fisket over.
Ismeite er noe av det artigste fisket som er spør du meg. Det er virkelig ekstra spennende å ha ute noen stenger etter ørreten samtidig som man sitter å dunker etter abbor. Det tilfører turen en ekstra dimensjon.
Til ismeite etter ørret bruker vi tripoder/stanghvilere med nappvarsler på, i kombinasjon med en bjelle, og gjerne knarr på snella der det er mulig. Da er man gardert og får som regel med seg om fisken er bortpå og napper.
Som agn brukes krøkle montert på treblekrok i str. #6 eller #4. Og nytt for året for min del,- en grønn UV bead montert på treble kroken. Om dette utgjør noen stor forskjell eller ikke får tiden vise, men det har i alle fall ikke skremt ørreten. Fisk er det blitt.
Kjører med en fluorocarbonfortom i 0,35 mm ned til kroken, og monterer et splitthaggel øverst på tacklet. Blyet brukes for å få strekk i sena, slik at det er mest mulig direkte kontakt mellom krok og stangtupp/snelle -for best mulig kroking.Kjører med en fluorocarbonfortom i 0,35 mm ned til kroken, og monterer et splitthaggel øverst på tacklet. Blyet brukes for å få strekk i sena, slik at det er mest mulig direkte kontakt mellom krok og stangtupp/snelle -for best mulig kroking.
Fortommene kan feks. transporteres slik,- tvunnet rundt et stykke rør-isolasjon og pakket inn i et desilitermål og en ziplock pose.
Hvor langt under isen agnet settes kan jo varieres litt, men det havner som regel et sted mellom 3 og 8 meter. De ørretene vi har tatt hittil i år har slått til på 6 meter.