Sender noen av mine beste menn.
Det er vilt med følelser rundt det vi nå har stelt i stand. PikewallisFriluftsliv A/S skal bedrive laksefiske. For mange noe helt normalt for de fleste av oss, noe helt nytt. Når man inngår en leieavtale på denne måten så har man et stort ansvar, man skal forvalte tillitten man har fått på korrekt måte. Det er ingen tvil om at det kiler litt både her og der. Vi har hatt teams møter, vi har møttes, vi har diskutert opp og i mente slik at vi stiller best mulig forbrett.
På mandag setter disse tre gutta snuten oppover mot Trønderlag. Svinger til venstre ved Berkåk og kjører ned i Orkdalen. Da starter jakten på laksen. Ingen av gutta har noen erfaring rundt laksefiske, noe jeg mener er en kjempefordel for oss. Gutta har så mye erfaring rundt fiske på andre arter så kunnskapen er der så er det å se om det kan overføres til laksefiske. Jeg vet også at dette er tre karer som vil oppføre seg eksemplarisk langs elvebredden ting vi har gått igjennom flere ganger.
Målet med dette prosjektet er å teste spesielt Duo sitt sortiment, se om vi kanskje kan ha noe som etterhvert kan bli en serie gode wobblere til laksefiske. Så er det også å få testet ut sortimentet til Tailwalk. De har mye stenger som virker spennende til dette fisket. Stenger som ikke koster skjorta men også opp til skorta.
Snelle vil til å kjøre Speaky og da 3500 str. Som er fylt opp med braid 0,24. Nesten 300m. Men vi har også andre større modeller med oss.
Det er mulig mange allerede mener vi er på tynn is. For tynn line og for lita snelle, men etter å ha snakket med flere så er det denne vi har ent på. Etter som vi ikke er erfarne for dette fiske har vi brukt mye tid på å spørre sportsfiskere med erfaring.
Stenger så har vi valgt å gå i flere forskjellige retninger.
KEISON UMI-SAKURAMAS II har Henning valgt seg. 10,6 fot stangvekt 217g med en kastvekt på 60g. Stanga har fast action. Kristin Roos Aas og Thomas Roos Aas har også valgt seg denne.
Ole og Erik har gått for HITIDE SSD 106M med en kaste vekt opp til 42g. Stangvekten er 170g. Fast action
For min egendel har jeg valgt to stenger. Ei «lang» og ei litt kortere til twitching.
SURFLAT SSD 108M+ som blir en mer pullstang. Kastevekt opp til 60g og en stangvekt på 217g. Fast action.
Stang nr. 2 er ei HI-TIDE TZ S98MH. Stangvekt 230g. Kastevekt opp til 50g. Fast. Her er det tvinnet carbon i nedre del og rett i toppdel og Torzite guide ring and titanium guide frame, and Fuji TVS reel seat. Denne føles bedre og twitche med.
Når det gjelder wobblere/sluk så er jeg redd vi kommer til å skille oss litt ut. Det er nok mye i de skrina som nå skal oppover som aldri har vært i ei Norsk lakselv. Her er det mye «rart» men vi har drodlet og tenkt så det ligger en tanke på alle som en. Vi har også måtte ha i bakhode at det er forbud mot bruk av mer enn en trippel eller tre enkle kroker pr. agn. Så er det flere av disse wobblerene/sluken som pr. i dag ikke har sterke nok kroker og splittringer, så disse vil bli byttet. Her er det vekter fra rundt 6gram helt opp til 40gram. Noen går svært grunt andre har vi som mål og kommer under stryk eller ned i de litt dypere hølene. Noen har en kjapp tirrende gange, mens andre er litt mer slowmo i bevegelsene.
Det finnes sikkert de som rister oppgitt på hode og det er lov. Som skrevet før så er dette en ny verden for oss. Wobblerfiske har ingen av oss bedrive etter laksen. For min egen del så har jeg mange timer i div. lakseelver men da med fluestanga. For oss blir dette en læring, der vi skal ha fokus på laksen ve og vel og ikke minst ha fokus på hvordan vi fremstår langs elva. Bevegelig fiske, motfiske mm. Vi har gått igjennom riktig gjenutsettning, det er krav om flytevest (fra min side) og et godt magebelte på vaderen. Vi har ingen og miste. Alle har betalt fisketrygdavgiften, vi har skaffet oss fiskekort Orkla, vi har register oss på elveguiden.no, vi vet hvor vi skal skaffe konvolutter til skjellprøver, vi har sjekket desinfiseringsplasser. Jeg tror vi har gått igjennom dette 15 ganger hehehhee.
Laksefiske er laksefiske, det kan være svært svært utfordrende for psyken. Det kan gå dager uten at man kjenner så mye som et litte sug eller hugg i agnet. Det vi nå håper på er et variert vær så elven går litt opp og ned. Det setter ofte litt fort i vandringen, og ny fisk i hølen betyr ofte fisk på kroken.