Hvordan har det gått så langt.
Jeg har helt frem til å våres kjørt med Lowrance og 2d bilde heter det vel.
Altså et helt vanlig ekkolodd bilde som dere kan se under her. Jeg har aldri vært noe slik som har dypdykket inn i en verden av mange muligheter og jeg har nok ikke brukt mer en 60-70% av ekkoloddets muligheter knapt det. Og det er ingen tvil om at verden går litt raskere en meg i denne delen av sportsfiske.

Nå er det HyperVision 3D, HyperVision Side og HyperVision Down som gjelder.



Så har man også dette mer tradisjonelle visningsmoduset.

Det er i dette bildet over her jeg har jobbet mest før, og er mest kjent med. Det er ikke bare bare og hoppe over til f.eks sidescan. Det jeg nå gjør er å kjøre de to samtidig, da vil jeg fort kunne lære meg å «lese» sidescan bildet.
Jeg kjører med et 9″ som er akkurat passe stort til min Linder Arkip. Jeg har ingen intensjoner om å gå ned i detalj på spesifikasjonene og det skal heller ikke være nødvendig for å kunne ta i bruk et ekkolodd. Jeg vil fiske når jeg er ute, ikke sitte å se på et ekkolodd. Men jeg ønsker selvfølgelig å veta hva jeg ser. Sidescan er genialt så lenge man kan «lese» bildet men ser. Det og se noe meter til siden gjør at du raskere kan kartlegge et område. Og for min del så er dette spesielt aktuelt på abbor. Så kan det være det pelagiske gjeddefiske der agnfisk ballene er avgjørende. Da dekker man et større område med sidescan og raskere kan komme til målet. Utover det så er det vanntemp og det å se kanter/dypder, undervannsstruktur.

En ting er sikkert og det er uansett merke. Giveren må sitte riktig. Den skal stå vannrett ut i fra båtskroget når båten ligger på vannet. Gir mye bedre bilder og er den montert riktig tåler den mer fart uten å «slippe» bunnen. Det gjør at du kan lage kart i en helt ok hastighet. For det å lage kart er utrolig gøy og ikke minst ligger mye av det å lære å finne fisken her. Kanter uansett hvor dypt de ligger kan skape gode fiskeplasser også høyt i vannlaget. Så kanter som f.eks går fra 30-60 meter kan være kongeplasser for pelagisk gjeddefiske, eller spinnfiske etter ørret. På slike kanter selv om de ligger «dypt» skaper de press i vannet som går helt opp til overflaten. I slike områder samles det ofte mye mat. Derfor er dette ma å kunne kartlegge helt genialt. Og det er genialt enkelt. En knapp og du er på.

Dette med få knapper og forholde seg til der er Raymarine gode . Det er i mine øyne to knapper man forholder seg til når det gjelder å justere bildet man ser på skjermen. Såre enkelt. For det og kunne justere gir det mest optimale bilden under de gitte forhold og dybder. Det og bytte fra down scan til side scan eller til 3d er også såre enkelt. Og fra kart til ekkolodd eller fra kombi med enten to eller 3 bilder. Og her styrer du helt enkelt hva du vil se.
Så og gå fra Lowrance til Raymarin har gått utrolig bra. Jeg liker enkelheten med Raymarine. De å kjøre vanlig lodd og sidescan samtidig er smart, da lærer man raskere hva man ser. Og lage kart som du garantert kommer til å gjøre er gøy og enkelt.
Vil du leser mer så er dette en ok siden og fordype seg litt.
https://www.raymarine.no/element-series.html

Vil du ha ferdig lagde kart så er dette siden å sjekke ut.

Vurdere du å kjøpe deg ekkolodd ta en titt på Raymarine.